Netwerken en persoonlijke contacten vormen de basis van KempenContinu. Hoe ervaren onze leden dat zelf? We vroegen het aan medeoprichter Johan de Kort. Wat is de kracht van KempenContinu, en hoe profiteren lidbedrijven daarvan? Johan licht zijn visie toe. 

Voor (bijna) al je personeelszaken  

In zijn dagelijkse werkzaamheden houdt Johan de Kort zich bezig met personeelszaken. “Wij helpen op alle revelante terreinen”, aldus Johan. “Alleen salarisadministratie en werving en selectie doen we niet.” De Kort HR Support is actief in de Kempen vanuit het kantoor in Bladel. “Onze markt bestrijkt alles van Valkenswaard tot Tilburg en van Reusel tot Helmond”, gaat Johan verder. “Wij richten ons daarbij specifiek op het midden- en kleinbedrijf. Onze mening is dat bedrijven van elk formaat tegen dezelfde problemen aanlopen, maar dat kleinere bedrijven daar niemand voor in huis hebben. Daar assisteren wij bij.” 

Verzuimsupport, maar dan anders 

Naast De Kort HR Support heeft Johan ook een eigen arbodienst met de naam Verzuimsupport Brabant. “Dit is een alternatief voor de traditionele arbodienst”, zegt Johan. “Doordat we zieke werknemers thuis bezoeken met een bos bloemen of een fruitschaal heb je een gesprek in een andere context en heb je dus een ander gesprek. Wij nemen de tijd voor werknemers en hun verhaal.” 

“Zo kom je beter tot de kern. Veel mensen willen gehoord worden en willen graag meedenken voor een oplossing, maar ze hebben vaak niet het idee dat ze een bijdrage mogen leveren. We kijken niet wat een werknemer weer móet, maar wat hij of zij al kán.” 

Samen aan continuïteit werken 

Voor Johan is netwerken, zeker in de Kempen, erg belangrijk. “In een kleine regio als deze is het vaak ‘ons kent ons’”, weet hij. “Er zijn al meerdere netwerkverenigingen waar je anderen kunt ontmoeten, maar die zijn inhoudelijk niet altijd even effectief. Daarom heb ik samen met andere ondernemers KempenContinu in het leven geroepen. Middels bijeenkomsten zoals expertsessies kunnen we kennis met elkaar delen en problemen oplossen.” 

Het doel van KempenContinu is om samen bewustwording te creëren door het verschaffen van inzicht in risico’s. Lidbedrijven moeten dan ook als doel hebben om de continuïteit van bedrijven te verbeteren. “Dat is de bindende factor bij onze negen lidbedrijven en elf ambassadeurs”, zegt Johan tot slot. “Doordat we elkaar door en door kennen, weet je ook wat voor vlees je in de kuip hebt en kun je anderen beter helpen. Naast onze vaste kern van leden kunnen we ook onze elf ambassadeurs inschakelen; stuk voor stuk aanbevelenswaardige partijen.” 

Johan hoopt tot slot dat in 2021 de expertsessies weer kunnen worden hervat: “Daar ligt de kracht van KempenContinu.”